Logotip de Adolescents.cat

El màxim de conflictes que som capaços de suportar en una relació

per Redacció, el 25 d'octubre de 2023 a les 13:00
Tot i que els conflictes de parella ajuden a enfortir la relació, en alguns casos poden suposar el final d'aquesta. I és que tard o d'hora totes les parelles han d'enfrontar-se a problemes que poden marcar un abans i un després en la seva relació.

Samantha Joel i Nicolyn Charlot del Departament de Psicologia de la Universitat d'Ontario han dut a terme una investigació per concretar quants conflictes som capaços de suportar abans de decidir abandonar una relació. L'estudi va comptar amb la participació de 1.585 persones, les quals van haver de posar-se en la situació que la seva relació s'anava tornant cada vegada més seriosa i de mica en mica anaven descobrint aspectes negatius de la seva parella. Davant d'aquests moments crítics, els participants havien de prendre decisions sobre si continuar o acabar la relació.


Es va observar que la gran majoria no abandonava la relació davant del primer conflicte, sinó que decidia donar una segona oportunitat a la seva parella. Tot i això, els participants no oblidaven la informació negativa que havien rebut i això feia que la següent discussió resultés molt més decisiva que la primera, ja que la nova informació se sumava a l'anterior. I així, els participants anaven acumulant informació negativa sobre la seva parella fins al tercer o quart conflicte, que era quan la majoria decidia donar la relació per perduda.

Així doncs, l'estudi va concloure que som capaços de suportar entre tres i quatre drames abans d'acabar amb la relació. Però cal tenir en compte que no estem parlant de conflictes petits que sorgeixen en el dia a dia, sinó de conflictes realment importants que destapen una part de la teva parella que no coneixies. Tot i això, no tots els conflictes són iguals i també podria ser que es donessin molts més drames i que cap d'ells fos decisiu per deixar la relació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: