Logotip de Adolescents.cat

Compres roba de manera online? Hi haurà canvis a l'hora de fer les devolucions

per Redacció, el 24 de maig de 2022 a les 12:48
[inicicentrarepoert]Inditex, amb la seva marca insígnia, Zara, vol canviar els hàbits de consum electrònic. L'empresa ha començat a cobrar en una trentena de països -entre els quals no hi ha Espanya - per realitzar devolucions online. El preu de la gestió és d'1,95 euros i es descompta directament de l'import a retornar.

Això sí, només es fa el cobrament si el client vol que li vinguin a buscar el paquet a casa o el vol dur a un punt de recollida. Si el retorna a una botiga Zara no se li cobra cap extra.

Amb aquesta nova política, la marca vol acabar amb les devolucions massives, que suposen un gran problema econòmic i de gestió per a les plataformes de vendes per internet. Segons assenyala Nius, a Espanya l'any passat es van retornar el 30% dels productes que havien estat comprats online: és a dir, es van realitzar prop de 2,5 milions de devolucions.

A tot això cal sumar-li també l’impacte ambiental que tenen les devolucions, ja que s’han de fer viatges d’anada i de tornada als magatzems i això suposa una petjada ecològica important.

I es cobrarà també a Espanya? “La decisió d'Inditex encara no ha arribat a Espanya, però la previsió és que ho faci més aviat que tard”, assegura Cristian Castillo, professor d'Economia i Empresa de la UOC i expert en Logística. Així doncs, és probable que tant Zara com altres botigues comencin a cobrar per fer les devolucions online. De fet, hi ha marques que ja ho fan. Què us sembla?


 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: