Logotip de Adolescents.cat

Per què hi està havent tanta polèmica amb el chemsex?

per Redacció, el 20 de maig de 2022 a les 12:45
El chemsex com segurament ja sabreu es refereix a tenir relacions sexuals després de consumir drogues.

Doncs bé, l'Institut Valencià de la Joventut ha sorprès llançant una campanya sobre aquest tema. I és que, lluny de recomanar evitar el chemsex han publicat diversos consells per practicar-lo de la manera més segura possible, com ara:

 Conèixer a la persona que et proporciona les drogues.

 Establir límits abans de consumir com poden ser paraules de seguretat.

 Un entorn segur, amb gent coneguda que en cas necessari puguin cuidar de tu.
 

Com era d’esperar, la campanya ha generat molta polèmica i diverses entitats han demanat a l'Institut Valencià de la Joventut que retiri les paraules “pràctica segura”. I és que el chemsex no és segur, sinó tot el contrari, és una pràctica perillosa.

Segons l’estudi "Impacte del chemsex a Espanya 2020", elaborat per l'organització Stop Sida i publicat el 2020, les persones que duen a terme aquesta pràctica acostumen a tenir més problemes relacionats amb la salut mental, com drogodependències, addicció al sexe, al·lucinacions... A més a més també s'associa a sentiments de frustració, apatia i aïllament, solitud, tristesa i dificultat de concentració.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: