Logotip de Adolescents.cat

Això és el que li passa al nostre cervell quan tenim un orgasme (i els efectes menys coneguts en el nostre cos)

per Redacció, el 17 de maig de 2022 a les 13:14
Diuen que la part més important del cos en el sexe és el cervell. I és que aquest òrgan és essencial tant durant l’excitació com durant l’orgasme. Quan comencen les carícies, els petons… El cervell envia sang als òrgans sexuals i aquests a la vegada envien senyals al circuit cerebral del plaer.

I quines parts del cervell s’activen durant el sexe? Segons diversos estudis les més rellevants són l'amígdala (regulació d'emocions), el nucli accumbens (alliberament de dopamina), el cerebel (control de funcions musculars) i la glàndula pituïtària (alliberament d'endorfines i oxitocina, hormones de la felicitat.).

A més a més, també es produeix una inhibició de l'escorça orbito frontal lateral, la part del cervell encarregada dels processos de la raó i el control. Durant l'orgasme, aquesta zona s'apaga per complet. Però això no és tot. Un estudi dut a terme el 2013 va descobrir la part exacta que controla els orgasmes: el tegment pontí dorsolateral, situat a la tija celebrar. Aquesta zona esquerra del cervell controla el clímax tant de les persones amb penis com de les persones amb vagina. 

I un cop s’ha arribat a l’orgasme, com afecta aquest al nostre cos?

 
Alguns els principals efectes són:

 Els òrgans sexuals “augmenten”: tant el penis com la vagina es fan més grans, així com els pits, que s’inflen lleugerament.

 Vermellor a la pell: en tenir un orgasme, la pressió de la sang incrementa i això es pot veure reflectit directament en la nostra pell que pot envermellir. 

 Les pupil·les es dil·laten, ja que s’activa el sistema nerviós simpàtic.

 El nostre ritme cardíac augmenta: pot pujar fins a les 130-170 pulsacions per minut.

 Podem tenir-se espasmes musculars a la zona dels peus. Quan tenim un orgasme el nostre cos allibera tensió i aquesta sensació es pot expandir per tot el cos, inclosos els peus.

Animated GIF



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: