Logotip de Adolescents.cat

Definicions masclistes que encara apareixen al diccionari

per Redacció, el 13 de maig de 2022 a les 06:00
Per difícil que sigui de creure, avui dia el Diccionari de la Llengua Espanyola segueix tenint definicions que falten el respecte a les dones. De fet, fins a l'any 2014, podíem trobar definicions com "Femení: dèbil, feble" i "Masculí: viril, enèrgic".

Una de les definicions més polèmiques que va estar vigent fins a l'any 2018 va ser la de l'adjectiu "fàcil", la qual deia: "Dit especialment d'una dona. Que es presta sense problemes a mantenir relacions sexuals". Avui dia, per sort, moltes d'aquestes definicions han estat eliminades del diccionari, però tot i això encara trobem definicions que denoten pensaments masclistes.

 


A les definicions de "sexe dèbil" i "sexe fort", degut al nombre de queixes que va rebre l'any 2017, la RAE va afegir a la primera definició que s'utilitza amb "intenció despectiva o discriminatòria" i la segona amb "sentit irònic".

Un altre aspecte que està portant molta controvèrsia és l'ús del llenguatge inclusiu, el qual sembla que la RAE no està disposada a incorporar al diccionari, com a mínim de moment. La institució defensa que "el gènere masculí, al ser el no marcat, pot englobar el femení en certs contextos", però aquest raonament no s'adapta a la situació que es defensa.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: