Logotip de Adolescents.cat

Aquests són els diferents tipus d'erecció que existeixen

per Redacció, el 2 de maig de 2022 a les 13:48
L’erecció no sempre és provocada per l’excitació sexual. El funcionament del penis és complex i existeixen diferents motius pels quals pot arribar a produir-se.

Com sabeu, l’erecció és l'elevació del membre per un augment del flux sanguini en els cossos cavernosos que arriben al penis i es produeix un increment en la grandària, el gruix i la rigidesa. Ara bé, per què es dona aquest procés, què l’activa? Segons els experts hi ha 3 grans tipus d’ereccions:

 Ereccions reflexes. Aquest tipus d'ereccions es caracteritzen per ser involuntàries. Es produeixen en experimentar un estímul tàctil sobre els genitals, especialment en la zona del gland. Quan passen, el cervell recull la informació fent que la persona que està tenint l’erecció sigui conscient del canvi físic que es produeix en el seu cos.

marketing pen GIF
 Ereccions psicogènies. Són provocades per impulsos que arriben a través dels sentits (una aroma, un so o una imatge), o per representacions que es creen i provoquen plaer com ara fantasies eròtiques. Quan la persona recrea aquests estímuls en la seva ment, es generen una sèrie de connexions des de la part superior del cos fins al penis que donen com a resultat l'erecció.
stranger things GIF

 Ereccions nocturnes. Aquest tipus d'ereccions es produeixen de manera inconscient durant la fase REM del son i no estan relacionades ni amb estímuls externs (olors, sons) ni interns (imatges o somnis eròtics). Una persona pot arribar a tenir una o diverses ereccions cada nit sent aquestes bastant més intenses que les generades durant les trobades sexuals.

tired abed nadir GIF

En aquest sentit, cal destacar que en una enquesta feta a Espanya es va veure que el 83% dels enquestats havia presentat alguna disfunció al llit més d’una vegada i gairebé el 73% va dir que algun cop havia perdut l’erecció en el moment de penetrar. Això ens demostra que és totalment normal i comú i, per tant, no cal preocupar-se en excés!

L’enorme majoria de vegades quan hi ha ejaculació precoç o disfunció erèctil és per una qüestió purament psicològica. Perquè la persona sent pressió per assolir unes expectatives poc realistes. Per això és tan important per a totes les parts implicades que hi hagi molta comunicació en tot moment per generar un clima de confiança i empatia.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: