Logotip de Adolescents.cat

Què és l'eneagrama? Descobreix quin eneatip ets i què diu sobre la teva personalitat

per Redacció, el 26 de juny de 2022 a les 06:00
Un Eneagrama és un mapa del comportament humà que descriu la personalitat d'una persona i s'utilitza per l'autoconeixement i el desenvolupament personal. Parteix de la base de què cada eneatip té la seva manera de sentir, actuar i pensar, i ajuda a entendre com es relaciona amb l’entorn.

Existeixen 9 tipus d'eneatips (9 personalitats) i saber quin ets et permetrà conèixer-te, entendre, comprendre't i acceptar-te. A continuació, t'expliquem els 9 tipus:

 



Versió sense playbuzz
Eneatip 1: El reformador
Són persones molt ètiques i posseeixen un fort sentit del bé i el mal. S'esforcen sempre per millorar les coses, però els fa por cometre errors. Són organitzades, ordenades i meticuloses. Normalment, tenen problemes de ràbia i impaciència reprimides. Solen ser persones sàvies, realistes i nobles i, a vegades, poden ser molt crítiques i perfeccionistes.

Eneatip 2: L'ajudant
Són persones comprensives, sinceres i bondadoses. Es preocupen molt pels altres i sempre intenten ajudar. A més, solen ser molt amistoses, generoses i sentimentals. En general, tenen problemes per cuidar de si mateixes i reconèixer les seves pròpies necessitats. En els millors dels seus aspectes, són persones generoses, altruistes i senten un amor incondicional cap a ells mateixos i cap als altres.

Eneatip 3: El triomfador
Són persones molt segures d'elles mateixes, atractives i encantadores. Estan molt orientades a l'èxit i són molt ambicioses, competents i enèrgiques. Solen preocupar-se per la seva imatge i pel que les altres penses d'elles. Sovint estan molt motivades pel seu progrés personal i poden ser addictes al treball i molt competitives. Això sí, són persones molt autèntiques i un referent per a molta gent.

Eneatip 4: L'individualista
Són persones romàntiques, introspectives i molt sensibles. Sovint es mostren reservades, però són molt sinceres pel que fa a les seves emocions i sentiments. A vegades senten la necessitat d'ocultar-se dels altres perquè se senten vulnerables i normalment tenen problemes d'autocompassió. Com a aspecte positiu, solen ser persones molt creatives.

Eneatip 5: L'investigador
Són persones amb una alta capacitat de concentració i d'enfocar l'atenció en les seves idees. Són independents i innovadores, és possible que s'obsessionin amb els seus pensaments. En general tenen problemes d'aïllament i poden ser molt nervioses.

Eneatip 6: El lleial
Són persones molt compromeses, treballadores i responsables, però també poden tenir una actitud defensiva, ser evasives i molt nervioses. Treballen molt, fins al punt d'arribar a estressar-se. Són cauteloses i indecises, així com reactives, desafiants i rebels. Normalment, tenen problemes d'inseguretat i desconfiança, però en els millors dels casos, són persones molt segures de si mateixes i independents.

Eneatip 7: L'entusiasta
Són persones versàtils, optimistes i espontànies. Es caracteritzen per ser molt pràctiques, però alhora poden ser desorganitzades i indisciplinades. Constantment busquen experiències noves i estimulants, tot i que els esgota estar molt actius de manera continuada. En general, tenen problemes de superficialitat i impulsivitat. Això sí, es marquen objectius dignes, són alegres, molt capacitats i agraïts.

Eneatip 8: El desafiador
Són persones molt segures de si mateixes, fortes i capaces d'imposar-se. Solen ser decidides, protectores i molt enginyoses. Penses que han d'estar al càrrec de, tot i això, les fa tornar dominants. Normalment, tenen problemes per intimar amb els altres, però utilitzen la seva força per millorar la vida dels altres.

Eneatip 9: El pacífic
Són persones humils, conformistes, confiades i estables. S'acomoden amb facilitat i ofereixen el seu suport. Desitgen que tot surti rodat, sense conflictes, i per això tendeixen a ser complaents i a minimitzar qualsevol cosa inquietant. Normalment, tenen problemes de passivitat i tossudesa, però són capaços d'unir persones i solucionar conflictes.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: