Logotip de Adolescents.cat

Què és el caputxó del clítoris i com afecta els teus orgasmes

per Redacció, el 30 d'abril de 2022 a les 06:00
Quan parlem del gland acostumem a vincular aquesta part del cos amb el penis. El cert, però, és que el clítoris també té gland, més conegut com a caputxó.

Aquest element, de la grandària d’un pèsol aproximadament, se situa a la part més externa del clítoris, just sobre la uretra i està envoltat per un plec de pell que el protegeix. Aquest plec, que, tècnicament, forma part de la zona superior dels llavis, s'encarrega de protegir les 8.000 terminacions nervioses del clítoris, el qual el converteixen en un dels òrgans més sensibles del cos. 

Tots els clítoris compten amb un caputxó, però no tots són de la mateixa mida ni forma. N’hi ha que pràcticament no es veuen, altres que sobresurten una mica i altres que sobresurten molt – fet que es coneix com a “clítoris encaputxat”-. Sigui com sigui, tots són perfectament normals i proporcionen plaer. La clau està en conèixer-se a un mateix i estimular-se en funció de les sensacions que s'experimenten.

Afecta la mida del caputxó a la meva vida sexual?

 
Quan t'excites, el gland del teu clítoris s'omple de sang, es fa més gran i, gràcies a la lubricació natural, “s'aparta” a un costat. Si tens un caputxó petit, probablement et costarà més notar la seva presència durant l'acte sexual si aquest és amb penetració. I és que, la intensitat del frec serà baixa. 

Dit això, no fa falta preocupar-se, l’únic que cal és que estimulis de manera més directe el clítoris, si pot ser amb els dits i fent pressió. D’aquesta manera augmentarà l’excitació i també les sensacions de plaer.

Prazer GIF by Vulvárias

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: