Logotip de Adolescents.cat

6 dubtes que molta gent té sobre sexe, però no s'atreveix a preguntar

per Redacció, el 22 d'abril de 2022 a les 12:29
Tothom té dubtes relacionats amb el sexe, però alguns per vergonya o inseguretat, ens resulten més difícils de preguntar. És per això que la clínica Dexeus va publicar un article on les doctores Mª Fernanda Peraza, experta en sexualitat, i Núria Parera, responsable de la Unitat de Ginecologia de la Infància i l'Adolescència, responien algunes de les preguntes més freqüents, sobretot entre els joves. 


Els orgasmes múltiples són un mite? 
No són un mite. El problema és tenir l’expectativa d’experimentar-los sí o sí. Cada persona és un món i té una resposta sexual diferent. Algunes poden sentir petits orgasmes de baixa intensitat, unes altres un únic orgasme i altres diversos orgasmes seguits. Sigui com sigui, com diuen les expertes “el millor orgasme és el que s'ha gaudit”. 

Les persones joves també poden utilitzar el DIU? 
Sí. És un mètode anticonceptiu a llarg termini que poden fer servir les persones joves. Ara bé, cal tenir en compte que no protegeix de les infeccions de transmissió sexual, així que l’ideal és fer servir preservatiu. Pel que fa a les tipologies de DIU, els de coure poden fer que el sagnat de les regles sigui més abundant i aquestes resultin més doloroses. Per contra, els DIU de progesterona provoquen l'efecte contrari; disminueixen el sagnat de la menstruació.

Els vibradors i altres joguines sexuals, poden generar addició? 
Aquests dispositius, pel que se sap, no produeixen addicció. Ara bé, si fem servir gairebé sempre vibradors, el nostre cos pot acostumar-se a aquest estímul i, per tant, fer més complicat que arribem a l’orgasme mitjançant altres tipus l’estimulació com ara amb els dits, amb el penis…

Podria considerar-me homosexual si alguna vegada he tingut fantasies sexuals amb una persona del mateix sexe? 
No. L'orientació sexual no es defineix per la mena de fantasies sexuals que es tinguin, sinó per la capacitat i el desig de tenir una relació eròtica-sexual i amorosa amb un o diversos gèneres en particular.

És perillós prendre la píndola del dia després de manera repetitiva?
No hi ha cap risc si es pren l'anticoncepció d'urgència de manera repetida, però no ha de considerar-se un mètode anticonceptiu més, ja que es tracta simplement d'un últim recurs d'urgència per a evitar l'embaràs i existeixen mètodes anticonceptius molt més eficaços.

Practicar sexe oral comporta els mateixos riscos que tenir relacions per via vaginal?
No pots quedar-te embarassada, però sí que comporta risc de contagi d'infeccions de transmissió sexual, per la qual cosa és aconsellable utilitzar mètodes de protecció o barrera. Respecte al risc de desenvolupar algun tipus de càncer en la cavitat bucal o la gola, s'associa al virus del papil·loma humà (VPH) que també pot transmetre's per aquesta via.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: