Logotip de Adolescents.cat

El perillós mètode per bronzejar la pell que s'està fent viral

per Adolescents.cat, el 1 de maig de 2022 a les 06:00
TikTok ens fa descobrir moltes coses i una d'elles és que existeixen sprays nasals per posar-te moreno/a. Aquests s'han convertit en virals i molts nois i noies estan decidint provar-los. Però, realment funcionen i són segurs?

La realitat és que no: aquests sprays poden perjudicar la salut de qui els utilitza. Funcionen com els coneguts sprays nasals descongestionants, però porten la substància Melanotan II. Es tracta d'un químic que actua com a estimulant de la melanogènesi, que és la que canvia la pigmentació de la pell per tornar-la més morena.

 
@kirstyelizabethanne @2btanned the best ever #sunbed #tanning #2btanned #gifted ♬ i hope ur miserable until ur dead - Nessa Barrett

El Melanotan II es coneix popularment com la "droga Barbie" i no només bronzeja la pell, sinó que també elimina l'apetit i augmenta el desig sexual. El perill està en què aquesta substància afavoreix l'aparició de pigues i possibles melanomes. L'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia ha comprovat que les persones que utilitzen aquests productes desenvolupen noves pigues a la pell i que les ja existents canvien de color i de mida, obligant a extirpar-les per descartar que siguin malignes.


Per tant, és millor no fer ús d'aquests sprays i seguir el mètode tradicional de prendre el sol amb protecció solar per tal de cuidar la salut i evitar l'aparició de melanomes.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: