Logotip de Adolescents.cat

Aquestes són les fòbies sexuals més comunes

per Redacció, el 13 d'abril de 2022 a les 13:24
S’acostuma a parlar poc de les fòbies sexuals, tot i que afecten una part important de la població. Les persones que les pateixen senten desig, però alhora experimenten pors que els bloquegen i els impedeixen tenir sexe. 

L’origen d'aquestes fòbies sexuals és divers, però solen derivar d’una falta d'educació sexual, experiències desagradables, fantasies personals i/o comentaris desagradables rebuts per exparelles. A continuació us deixem amb algunes de les fòbies sexuals més freqüents:

Coitofòbia

 
És la por de mantenir sexe amb penetració. Des de petites es genera la idea que la pèrdua de virginitat és un acte dolorós, quan això no té per què ser així. Es genera la idea que la penetració fa mal, la qual cosa pot portar inconscientment a estar nerviosa en aquest instant, no estar excitades i, per tant, sentir dolor. 

Espermatofòbia

 
És la por al semen, no només durant el sexe, sinó a qualsevol contacte amb ell. També es dona en homes que arriben a sentir-se incòmodes amb els seus propis fluids. 

Medolmacufòbia

  
Por de perdre l'erecció.
marketing pen GIF

Fal·lofòbia

  
Por al penis. Les persones se senten intimidats o incòmodes davant un penis en erecció.

Colpofòbia

 
Es tracta en aquest cas de la por als genitals femenins.

Gimnofòbia

 
És la por que tenen algunes persones a despullar-se o a veure nues altres persones. 

Erotofòbia

 
No té tant a veure amb la relació sexual en si, sinó en el simple fet d'haver de parlar sobre qualsevol tema relacionat amb el sexe. 
Gossip We Dont Talk About That GIF by OWN: Oprah Winfrey Network

Parafòbia

 
Es caracteritza per la por de 'pervertir-se', entenent com a 'perversió' totes aquelles pràctiques no convencionals. Aquest tipus de fòbia té un fort condicionant social per l'educació sexual rebuda.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: