Logotip de Adolescents.cat

Educació farà exàmens orals de català i castellà a 6è de Primària i 4t d'ESO

per L.G., el 5 d'abril de 2022 a les 09:53
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat aquest dilluns al Parlament que preveu que es facin exàmens orals de català i castellà a 6è de primària i 4t d'ESO. Segons Cambray, aquesta seria una de les maneres de garantir que tots els alumnes tenen el nivell necessari i complet de cada llengua.

Ho ha dit com a reforç de la seva estratègia per garantir un ple coneixement dels dos idiomes cooficials i no establir percentatges de cada llengua, sinó que cada centre adapti el seu projecte lingüístic i pedagògic a la seva pròpia realitat. Per això, ha defensat la manera com el departament vol "blindar jurídicament" els centres davant de les sentències que imposen el 25% de castellà a les aules.

Sobre l'FP, ha dit que la matriculació i oferta de places es farà "millor" que aquest curs, quan hi va haver menys oferta que demanda. Així, es garantirà que tots els alumnes procedents de 4t d'ESO tinguin una plaça garantida a l'àmbit de formació que triïn sempre que hi hagi una sortida laboral clara i ràpida.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: