Logotip de Adolescents.cat

Què és una relació "liana"? Intenta no caure-hi!

per Adolescents.cat, el 3 d'abril de 2022 a les 08:22
Has encadenat una relació rere una altra o tens alguna amistat que ho hagi fet? Doncs aquestes relacions reben el nom de “relacions liana”. Just quan una s’acaba, comença la nova sense que hi hagi un temps suficient per fer un dol, una introspecció o una reflexió sobre la relació anterior.

Les persones que cauen en relacions liana poden tenir molta por a la soledat i intenten evitar al màxim sentir el dolor propi de la ruptura. Però la realitat és que un clau no treu un altre clau, sinó que es van sumant els claus i el dolor pot acabar sent molt més gran quan acumulem vàries relacions fallides.


Si alhora et costa gestionar les emocions que provoca una separació, també pot ser més fàcil que encadenis relacions. Busquem nous estímuls per desconnectar del dolor. Però és molt important no privar-nos de fer el dol, donar-nos temps per sentir, reflexionar i sanar una relació quan ha acabat.

Si creus que et passa i et costa molt de gestionar, no dubtis a demanar ajuda a un/a professional de la psicologia :)
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: