Logotip de Adolescents.cat

Així és l'empatia obscura, una de les personalitats més perilloses

per Redacció, el 8 d'abril de 2022 a les 06:00
Les persones amb personalitats obscures són aquelles que generalment són narcisistes i maquiavèl·liques.Fins fa poc, els experts defensaven la idea que una persona amb aquestes característiques no tenia empatia, però un recent estudi ha demostrat tot el contrari.

Els psicòlegs Nadja Heym i Alenxader Sumich han identificat un grup d'individus amb trets obscurs que tenen una capacitat empàtica per sobre de la mitjana. A aquests individus se'ls coneix com a "empàtics obscurs" i són persones perilloses, ja que tenen la capacitat de posar-se a la teva pell i entendre com fer-te mal.


Els especialistes expliquen que existeixen dos tipus d'empatia: l'afectiva i la cognitiva. La primera és la que et fa sentir les mateixes emocions que una altra persona i la segona és la que et permet entendre les emocions d'algú sense necessitat de sentir-les. En aquest sentit, una persona manipuladora necessita tenir un mínim d'empatia per poder entendre el perquè del patiment d'algú i fer-ho servir a favor seu.
House Manipulative B Itch GIF - House Manipulative B Itch Hugh Laurie -  Descubre & Comparte GIFs

Finalment, l'estudi ha revelat que aquest tipus de persones solen ser extravertides i sociables. Actuen amb seguretat perquè són capaces de posar-se en la pell dels altres i saber el que senten. Això sí, solen ser molt autoexigents amb ells mateixos i és possible que no els agradi el seu costat obscur i que les seves emocions negatives siguin la resposta a això.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: