Logotip de Adolescents.cat

Què és la codependència emocional i com detectar-la

per Redacció, el 24 de març de 2022 a les 06:00
La codependència emocional fa referència a la manera en com una persona es vincula a una relació, adoptant un rol de 'salvadora'. La persona que estableix aquest tipus de vincle acaba desconnectant de les seves emocions i ignorant les seves necessitats, ja que assumeix la responsabilitat de cuidar a l'altra persona i s'oblida de cuidar-se a ella mateixa.

Aquest tipus de relació no necessàriament s'ha de donar en una relació de parella. És per això que reconèixer un vincle de codependència emocional no és fàcil. Tot i això, a Somos Estupendas expliquen que les persones que es relacionen així solen tenir les següents característiques:

 

La codependència emocional pot generar molt patiment, tant com per qui hi està vinculat com per la gent del seu entorn. Per això, és important detectar-la i treballar per acabar amb aquest tipus de vincle. Per aconseguir-ho, la persona que estableix la codependència haurà de cultivar el seu amor propi.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: