Logotip de Adolescents.cat

Aquest març s'estrenarà un documental sobre aquesta mítica il·lustradora

per Adolescents.cat, el 4 de març de 2022 a les 06:00
La Pilarín és el primer documental realitzat sobre la vida de la mítica il·lustradora i ninotaire Pilarín Bayés. Per primera vegada, descobrim una radiografia de l’artista confeccionada per qui millor la coneix, la seva família, les seves millors amistats i professionals de la cultura. Amb ella de protagonista, es construeix un retrat que aprofundeix en el seu espai més íntim, en el seu pensament i les seves idees, la seva personalitat i la seva manera d’entendre la vida, acompanyat de material inèdit del seu arxiu personal.

La Pilarín ha dedicat tota la seva vida a la creació artística, ha dibuixat milers de personatges, amb un estil propi i ha esdevingut una de les icones més importants de la il·lustració catalana, formant part de la vida de milions d’infants.

 

En aquest film ens mostra la Pilarín més autèntica i desconeguda. Es repassen els seus primers anys de carrera i formació fins a la seva consolidació com a artista. Es descobreix una dona atípica per la seva època, feminista, treballadora incansable, mare i esposa, solidària que ha perseguit sempre els seus somnis fins al dia d’avui, amb 80 anys i més de 1000 llibres publicats. El documental se centra més en la faceta personal de la Pilarín que en la seva obra, a través del qual reconstruïm el seu personatge, amb un to alegre, dinàmic i entretingut que segur que no us deixarà indiferents.


La Pilarín és un documental creat pel director Dani Feixas Roca (director de Liverpool Català: boira, sants i rock ‘n’ roll, 2021), una coproducció de Astronaut Films amb Televisió de Catalunya (TV3). S'estrenarà el dia 22 de març a les 22:00h, al programa Sense Ficció de TV3, dins la programació especial del Març de les Dones.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: