Logotip de Adolescents.cat

Es pot tenir sexe només amb petons?

per Adolescents.cat, el 20 de febrer de 2022 a les 08:20
Com explica Gisell Chavasco (psicòloga i sexòloga) a la revista Psicología y Mente, “vivim en una societat en la que ho comptabilitzem tot i establim jerarquies per a tot: per exemple, en les amistats, hi ha les persones saludades, les conegudes, les amigues llunyanes, les amigues properes i les millors amigues, i podríem seguir creant categories”.

Doncs bé, en les relacions i la sexualitat també tenim tendència a establir “fases”: senyals d’atracció, primer contacte, petons, preliminars, sexe, dir t’estimo…


L’experta ens planteja una situació:

- Ho heu fet ja?

- No, bé sí, o no… no ho sé… ens vam fer petons i ens vam tocar, jo vaig tenir un orgasme, però no vam fer més… això compta com haver-ho fet?



Segur que més d’un cop has tingut aquest dubte o un de similar. Per què tenim tanta confusió? Doncs perquè dividir mentalment les relacions sexuals en fases ens fa creure que hi ha certes coses que han de passar o que hi ha un ordre o protocol a seguir: preliminars, coit i orgasme.

El sexe és un procés en el que nosaltres decidim quan s’acaba, l’orgasme no marca el final. A més, el sexe és un intercanvi d’intimitat, desig i plaer i hi tenen cabuda totes les pràctiques.

Els preliminars NO existeixen. Per què? Doncs perquè no s’ha d’arribar a cap lloc, no s’ha de fer res prèviament i tot forma part de la relació sexual.

El coit o penetració no sempre s’ha de donar i això no significa que no hi hagi hagut sexe. Per això ja no té cap sentit el concepte de virginitat.

L’orgasme és fantàstic, sí. Però pot ser-hi o no ser-hi, l’important és gaudir de tota la relació sexual sense obsessionar-nos amb l’orgasme com una meta a la que arribar. Això ens treurà molta pressió. 

“Així doncs, des del primer petó fins a l’última mirada, tot és sexe”

, diu Gisell Chavasco.

Una sessió intensa de petons és sexe, jugar despullats i fer-vos carícies és sexe, masturbar-vos mútuament, és sexe.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: