Logotip de Adolescents.cat

Polèmica a Xina: s'han eliminat personatges i escenes de Friends

per Redacció, el 14 de febrer de 2022 a les 09:50
Indignació a la Xina per la censura a Friends. Fa pocs dies la sèrie arribava a les plataformes en streaming del país, però ho feia amb escenes i personatges eliminats. En concret, els censors xinesos han suprimit la Carol, l’exparella del Ross Geller. 

Com sabreu si heu vist la sèrie, se separen a la primera temporada i ella després comença a sortir amb una altra dona. A més a més, també s’ha eliminat el petó que es fan el Joey i el Chandler per Any Nou i s’han “retocat” certes referències al plaer femení. Per exemple, en una de les converses que tenen les noies sobre "orgasmes múltiples" aquestes dues paraules han estat substituïdes per "les dones xafardegen sempre". 

Kiss Friends GIF - Kiss Friends Chandler - Descubre & Comparte GIFs
En resum, s’han suprimit de la sèrie totes aquelles referències a l'homosexualitat i al plaer sexual, detalls que no han agradat gens als fans de Friends. 


La censura a la Xina és habitual. El règim prohibeix i elimina des de fa anys diversos continguts: ho fa principalment per raons polítiques, però també per mantenir controlada la població. De fet, el govern d’aquest país assegura que “té el dret” de gestionar els continguts d’Internet en el seu territori, un “dret” que molts veuen com una violació de la llibertat d’expressió.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: