Logotip de Adolescents.cat

El fosc origen de la festa de Sant Valentí

per Redacció, el 14 de febrer de 2022 a les 08:58
El Dia de Sant Valentí s’ha convertit en una data per celebrar l’amor. Ara bé, l’origen d’aquesta tradició no té massa a veure amb l’enamorament, de fet és bastant fosca.

Segons apunta el National Geographic, els historiadors situen l’origen de Sant Valentí en l'antiga Roma, en la celebració de les lupercales. Durant aquestes festes diversos homes es reunien en una cova sagrada i, seguint la tradició, sacrificaven una cabra. Els nens agafaven trossos de la pell de l’animal mort i sortien al carrer a assotar les dones per, suposadament, incentivar la seva fertilitat. 


Una altra teoria remunta l'origen de Sant Valentí a una festa romana anomenada Juno Februata, en la qual era costum que els homes triessin el nom de la seva parella extraient-lo d’una caixa amb diversos papers. D’aquestes unions sexuals temporals de vegades n’acabaven sortint matrimonis. 
Wtf Britney Spears GIF - Wtf Britney Spears What The Fuck - Descubre &  Comparte GIFs


El personatge de Sant Valentí


Ara bé la història del personatge de Sant Valentí és diferent i sí que té més relació amb l’amor. El seu origen també se situa a Roma, concretament al segle III, quan l'emperador Claudi II el Gòtic va prohibir per llei que els joves es casessin perquè així poguessin allistar-se a l'exèrcit. En no estar d'acord amb aquesta norma, un jove sacerdot anomenat Valentí va decidir desafiar la prohibició i va començar a celebrar matrimonis en secret entre joves enamorats. 

Quan el van descobrir, va ser arrestat i tancat en una masmorra. Finalment, el 14 de febrer de l'any 269 va ser lapidat i decapitat. Segles després, aquesta data va ser declarada com el dia del seu martiri i amb els anys ha anat evolucionant fins a convertir-se en la Festa dels Enamorats.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: