Logotip de Adolescents.cat

Aquests són els sous de la casa reial espanyola: t'ho esperaves?

per Redacció, el 10 de febrer de 2022 a les 11:40
La monarquia ha anat perdent seguidors al llarg dels anys. A Catalunya per exemple, el 66,5% de la població estaria a favor d’implantar una república on no hi hagués ni rei ni reina, segons una enquesta realitzada el 2020. 

Sigui com sigui, i malgrat l’oposició, aquest sistema segueix present en diversos països europeus. Una de les característiques que més polèmica genera de les monarquies és el pressupost anual que se’ls hi destina i el sou que cobren els membres de la casa reial.

I és que són diners que es recapten a través dels impostos dels ciutadans. Per tal de veure quines són les monarquies que més diners reben, Forbes ha elaborat una comparativa. Us la deixem a continuació.


 

Versió sense playbuzz
Regne Unit: 101,85 milions d’euros
Mònaco: 48 milions d'euros
Països Baixos: 44,4 milions d'euros
Noruega: 43 milions d'euros
Luxemburg: 17,5 milions d'euros
Dinamarca:12 milions d'euros 
Bèlgica:  11,5 milions d'euros
Espanya: 8,4 milions
Suècia: 6,7 milions

El 2021 el pressupost de la casa reial espanyola va ser de 8,4 milions d'euros D'aquesta quantitat, el rei Felip VI té un sou assignat de 253.850 euros bruts anuals, mentre que el de la reina Letizia és de 139.610 euros. La remuneració de 161.000 euros que rebia Joan Carles I, pare de Felip VI, se li va retirar després de les diverses polèmiques que ha protagonitzat.

Pel que fa a les seves filles, la Leonor i la Sofia, en ser menors d’edat encara no tenen un sou assignat. És per això que els seus pares donen una paga a les princeses (segons va dir Pilar Eyre a la revista Lecturas). La periodista assenyala que la Leonor i la Sofía reben 30 euros setmanals cadascuna per les seves coses.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: