Logotip de Adolescents.cat

Consells per lligar vistos a TikTok que NO has de seguir

per Adolescents.cat, el 13 de febrer de 2022 a les 08:11
Encara que sembla que estem evolucionant com a societat, sovint veiem coses a les xarxes socials que demostren que això no és així. I d'això mateix et volem parlar avui, de consells (de merda) per lligar vistos a TikTok que l'únic que fan es normalitzar i perpetuar les relacions tòxiques.

Et compartim un vídeo de la psicòloga i youtuber Claudia Nicolasa que et recomanem molt veure. Analitza i comenta 5 TikToks força virals que lluny d'ajudar-nos a lligar, el que fan és crear relacions tòxiques i patològiques:




TikTok #1: Manipulació emocional



Ignora-la de tant en tant, sense passar-se.
No estiguis tot el dia fent-li compliments, semblaràs un babós
Estigues ocupat i no li diguis el perquè, es menjarà el cap pensant en el que estàs fent

Com explica la psicòloga i youtuber Claudia Nicolasa, el que es diu en aquest vídeo són comportaments totalment tòxics, basats en la manipulació emocional, en concret el reforç intermitent. Què és? A vegades et faig cas, a vegades no…
Si et trobes amb una persona que fa aquestes coses, fuuuuuuig! I si ho fas, deixa de fer-ho perquè no aniràs enlloc així.

TikTok #2: Masclisme pur i dur



El noi diu que els homes per poder lligar i tenir “èxit” han d’anar al gimnàs, cultivar la ment, guanyar diners i tenir èxit. Mentre que, segons ell, les noies això no ho han de fer i per tant juguen amb avantatge. Això no té cap sentit, ni un. Mira’t el vídeo que la Claudia Nicolasa ho explica molt bé.

TikTok #3: Que els homes mantinguin a les dones



Al vídeo veiem una noia que diu que les dones no han de pagar res, que són els homes qui les han de mantenir. Estem arreglats/des…

TikTok #4: Normalitza la infidelitat dels nois cap a les noies



El noi diu que els homes atractius tenen 1008 dones cada any que els van al darrera per lligar i que, per tant, és normal que acabin sent infidels. En què es basa per afirmar això? En res que tingui criteri. Fomenta la idea que si la teva parella és atractiva, has d’estar gelosa i preocupada. Toxicitat al nivell màxim.

TikTok #5: Comportaments patològics



El noi en qüestió diu que el que s’ha de fer per tenir una persona “al sac” és ignorar-la. Diu: “posa’t en línia a WhatsApp però no escriguis res, ell o ella veurà que estàs allà, t’escriurà i tu has de passar totalment perquè segueixi pendent de tu”. Aquests comportaments creen dependència i comportaments patològics en parella. De fet les eines com WhatsApp ja estan creades perquè volguem controlar-ho tot constantment i alhora que ens puguin controlar.
I com diu la Claudia, no us forceu a respondre si no us ve de gust.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: