Logotip de Adolescents.cat

Coses que potser no sabies sobre «Saoko», la nova cançó de Rosalía

per Redacció, el 7 de febrer de 2022 a les 10:18
Rosalía va presentar fa poc Saoko, la nova cançó del disc Motomami, projecte del qual va revelar els títols de tots els temes i la seva portada aquesta mateixa setmana.

Amb un nou videoclip a YouTube, l'artista torna a situar-se entre les més escoltades de les plataformes. La cantant assenyala que abans de començar la cançó "no deixava de pensar que volia veure alguns tocs de jazz en un tema de reggaeton i samplejar l'icònic tema de Wisin i Yankee". "Vaig començar el ritme de Saoko tocant el piano vertical a l'Estudi B d'Electric Lady de NY", explica. Us expliquem algues curiositats sobre aquesta cançó:

1. Pel que fa a la lletra de la cançó, Rosalía apunta que gira al voltant del concepte de la transformació. "Totes i cadascuna de les imatges són una imatge de transformació. Celebrar el camí. Celebrar que sempre ets tu encara que estiguis en constant transformació o que fins i tot ets tu més que mai en el mateix moment en què estàs canviant". 


2. Pel que fa al títol, Saoko, Rosalía fa una doble referència: d'una banda, al tema homònim publicat per Wisin i Daddy Yankee el 2004 i, per un altre, a aquest terme d'origen africà estès per Llatinoamèrica que vol dir ritme, música o sabrosura.

3. També es refereix als ritmes marcats amb un tambor, al cantant cubà Wilson Manyoma Gil, al qual se'l coneixia artísticament com Wilson Saoko. 

4. El videoclip, dirigit per Valentin Petiti, es va gravar a Kíev (Ucraïna), tal com ha comentat la corresponsal d'El País a Moscou (Rússia), María Sahuquillo.
 

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: