Logotip de Adolescents.cat

Aquest experiment sobre els diferents signes de l'horòscop es fa viral: "Pots confirmar-me això?"

per Redacció, el 27 de gener de 2022 a les 11:07
L'horòscop és una de les seccions diàries i setmanals que té més èxit a totes les publicacions. I és que la majoria de vegades la curiositat ens pot i ens l’acabem llegint, encara que posem en dubte la seva credibilitat. De fet, l’usuari de Twitter Castl Vænia (@ferenordahl) ha dut a terme un senzill experiment social per demostrar que donem per vàlides certes afirmacions quan ens diuen que són una predicció de l’horòscop.

El seu experiment ha consistit a enviar el mateix meme a diferents contactes, canviant només el signe de l’horòscop, i preguntant: “Em pots confirmar això?”. Us deixem aquí el meme:

  Resultat? Tots els seus contactes li han dit que sí, que eren com descrivia la imatge, malgrat no ser cap del mateix signe.


Tot plegat té una explicació psicològica, l’anomenat efecte Barnum. Es tracta de la validació i acceptació de descripcions d'acord amb unes característiques que es donen com a autèntiques.

Hi ha certs elements que permeten que allò que llegeixes a l'horòscop sembli real i un d'ells és que la informació es pot generalitzar i, per tant, pot ser certa per un alt percentatge de la població. D'aquesta manera, fins i tot la gent que no creu en l'astrologia pot trobar relació amb allò que està vivint.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: