Logotip de Adolescents.cat

Pot ser perjudicial utilitzar la saliva com a lubricant?

per Redacció, el 24 de gener de 2022 a les 11:55
Els petons, les carícies amb la llengua, el sexe oral… Tots i cada un d’aquests moments tenen un element en comú: la saliva, un líquid molt present en les relacions íntimes que, tradicionalment, s’ha fet servir com a lubricant. 

Ara bé, realment és bo fer servir aquest líquid natural per lubricar els genitals en el moment de la masturbació amb dits, joguines o penetració? Doncs la veritat és que no és massa adequat. El component principal d’aquest fluid (98%) és aigua. Per tant, si bé pot semblar que humiteja, s'asseca ràpidament, fet pel qual l'efecte lubrificant no s'aconsegueix. 


Així doncs, si es necessita humitejar les zones íntimes, el millor és utilitzar un lubricant. N’hi ha de diversos tipus tot i que els més recomanats són els de base aquosa o els de base oliosa, ja que estan elaborats amb productes naturals i no alteren el PH de les parts íntimes, evitant infeccions. Sigui com sigui, abans d’utilitzar-ne es recomana informar-se bé i llegir amb calma els seus beneficis i indicacions.

Need Lube GIF

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: