Logotip de Adolescents.cat

La forta figura d'un personatge d'«Encanto» que Disney no volia

per Redacció, el 24 de gener de 2022 a les 08:34
Disney té por. La gran corporació cinematogràfica i d'entreteniment encara està emmarcada en la imatge angelical de les princeses joves, innocents i tendres amb llargs vestits de colors preciosos i qualsevol moviment cap a una altra direcció costarà.

Mirabel Madrigal feia una petita passa endavant per canviar aquesta tradicional mirada per una de més inclusiva, però mentrestant, un altre membre de la mateixa família topava amb els mateixos entrebancs de sempre.


Així ho ha assenyalat Dylan Ekren, animador de l'última producció d'èxit de Disney, Encanto. Ekren explica que els executius de la companyia no volien que el personatge de Luisa Madrigal, germana de la protagonista Mirabel, tingués un aspecte musculós i forçut, malgrat que sí que volien que mantingués el seu poder, la superforça

No obstant això, la decisió dels directors Bryon Howard i Jared Bush -que també han dirigit títols d'èxit de la casa com Moana, Zootròpolis o Enredados- va acabar imposant-se. I cal donar-los les gràcies, perquè Luisa s'ha convertit en un dels personatges més estimats de la pel·lícula.

  "Penso que tots volíem fer-la d'una manera que funcionés bé d'acord amb un estil conceptual que tingués sentit pel personatge. Estic molt orgullós de com ha acabat resultant", celebrava Ekren a través de les xarxes socials. 
 

Fa uns dies, Encanto va guanyar el Globus d'Or com a Millor Pel·lícula d'Animació i també va ser nominada a Millor Cançó Original per "Dos Oruguitas" i Millor Banda Sonora

Tot i això, a la taquilla cinematogràfica no va funcionar tan bé com altres títols de Disney. Una baixa recaptació marcada pel context pandèmic i per la seva ràpida estrena a la plataforma d'streaming Disney+. Malgrat tot, les melodies d'Encanto han batut rècords musicals arribant a col·locar "We don't talk about Bruno" ("No es parla de Bruno",  traduït al català) als podis de les principals llistes musicals del món.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: