Logotip de Adolescents.cat

Què és la disfòria postcoital?

per Redacció, el 13 de gener de 2022 a les 13:42
L’altre dia una usuària, a través del Consultori d’Adolescents.cat ens feia arribar una consulta sobre disfòria postcoital. “Sempre m'he sentit de manera estranya després de masturbar-me sola, però ara que he començat una relació, veig que la problemàtica segueix sent present i cada cop que tinc un orgasme després sento com una espècie d'automenyspreu que no em deixa gaudir de les meves relacions encara que jo en aquell moment estigui sent 100% feliç i sigui un acte consensuat”, ens deia. 

És per això que hem decidit fer un article dedicat a aquesta problemàtica. Ara bé, el millor que podeu fer si us sentiu identificats/des amb la majoria de símptomes, és acudir a un professional per rebre atenció personalitzada. 
Mental Health Sad GIF - Mental Health Sad Lonely - Discover & Share GIFs

Què és la disfòria postcoital?

 
Es tracta d’una síndrome que provoca sensació de tristesa, automenyspreui/o vergonya després de mantenir relacions sexuals. Alguns estudis mostren que entre el 33 i 46% de les dones han experimentat sensacions com les descrites, una xifra que se situa prop del 30% en els homes. Així doncs, es tracta d’una afectació força recurrent. 

Per què passa?

 
Segons expliquen des de la BBC, la disfòria postcoital pot estar associada a un procés hormonal en l'amígdala, una estructura del cervell que s'encarrega de regular els nostres sentiments "Durant l'activitat sexual, l'amígdala pot disminuir el seu funcionament i després de l'acte es torna a activar", assenyala a la BBC el doctor Fernando Rosero. 

Ara bé, aquesta afectació també pot estar associada a estrès psicològic, altres disfuncions sexuals o factors culturals. No hi ha un motiu concret, sinó que pot ser la combinació de diversos factors. 

Com hem dit, si la sensació de tristesa i/o automenyspreu després de tenir sexe és recorrent, es recomana acudir a un professional.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: