Logotip de Adolescents.cat

Què és la«flurona», la nova infecció de la qual tothom parla?

per Irene Montagut, el 3 de gener de 2022 a les 10:37
Israel ha estat el primer país a declarar el primer cas de "flurona" al món. Ha estat el primer, però no serà l'únic. I és que aquesta combinació dels virus de la grip i de la Covid-19 convivint alhora, en un mateix organisme, arribarà "segur" a Catalunya. Ho ha dit el doctor Robert Güerri en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio

L'especialista en malalties infeccioses ha explicat que són dos virus respiratoris que "circulen molt i poden coexistir". L'aparició de la "flurona" no és preocupant en si, sinó que caldrà veure "l'impacte real que té". "Hem de veure què passa quan els dos virus s'ajuntin circulant de forma molt intensa", ha apuntat Güerri, qui també ha fet referència a la necessitat d'estar vacunats per la grip i per la Covid. Caldrà, doncs, estar "alerta"


El 2022, però, no només s'ha encetat amb la "flurona" com a novetat pandèmica. El coordinador d'hospitalització de Covid-19 a l'Hospital del Mar ha detallat que actualment ens estem "creuant" en dues onades, la de delta i la d'òmicron. El pic de delta ja ha quedat enrere i "en els propers 10 dies viurem el pic d'òmicron", ha matisat. 
 


Què fer si tinc símptomes?


Si tens tos, malestar general.. Salut recomana evitar anar als centres mèdics a no sé que els símptomes vagin a més. Així doncs, què cal prendre en cas de tenir malestar generat pel coronavirus?

Amb les afectacions de la malaltia de caràcter lleu cal seguir les mateixes cures que davant una infecció viral causada per un altre microorganisme. És a dir, cal prendre paracetamol per alleugerir els principals símptomes, com ara el malestar general o la febre, que pot ser baixa en cas de persones vacunades o que ja van passar la malaltia anteriorment. 

El més habitual és que els símptomes desapareguin al cap d'uns dies, però cal recordar que en cas que es tingui febre alta (més de 38 graus) durant més de tres dies seguits, o que no desaparegui amb antipirètics, cal anar al CAP. També si apareixen dificultats respiratòries o sensació d'ofec.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: