Logotip de Adolescents.cat

Què és el sexe rebot?

per Redacció, el 29 de desembre de 2021 a les 12:08
Segur que coneixes algun amic o amiga que, poc després de deixar-ho amb la seva parella, ha començat a tenir relacions amb una altra persona. De fet, potser tu mateix/a et sents identificat amb aquesta situació. Doncs bé aquest fenomen, conegut popularment com "un clavo saca otro clavo" té un nom: sexe rebot. 

Segons el doctor en psicologia Aaron Ben-Zeev aquest tipus de pràctica pot tenir certs beneficis. Per exemple: ens ajuda a recuperar la confiança que hem perdut amb la ruptura, ens fa sentir desitjats, ens manté ocupats i ens fa sentir acompanyats. 

Ara bé, el sexe rebot també té la seva part negativa. I és que podem confondre les nostres necessitats i sentiments i també els de la persona que està tenint relacions amb nosaltres. Sovint, el que comença com una trobada casual i esporàdica, acaba convertint-se en una cosa més seriosa i es transforma en una relació rebot. 

El problema d’aquest tipus de relacions és que no solen ser equilibrades. La persona que ha patit una ruptura fa poc encara està en procés de dol- sol durar de 6 mesos fins a 2 anys-. L’altre, en canvi, acostuma a estar a punt per a una relació estable i els seus sentiments són molt més clars. De fet, la majoria d’aquests vincles acaben al cap de foc de formar-se: el 90% de les relacions rebot duren només 3 mesos. 

Com saber, però, si estàs o no en una relació d’aquest estil? Aquí uns quants senyals:

 

Versió sense playbuzz:
Les coses van molt de pressa i es fixen objectius poc realistes

La relació està plena d’alts i baixos

Les converses sobre l’ex són freqüents 

Es compara constantment l’altra persona amb relacions anteriors 

Més enllà del sexe, hi ha poca compatibilitat

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: