Logotip de Adolescents.cat

6 dubtes (amb resposta) que potser t'has fet sobre la vagina i la vulva

per Redacció, el 23 de desembre de 2021 a les 11:41
Tenir dubtes sobre el nostre cos és totalment normal, sobretot pel que fa a les zones més íntimes. I és que de vegades, per vergonya, no ens atrevim a preguntar. Avui us portem alguns dels dubtes més freqüents sobre la vulva i la vagina i les seves respostes.


Vulva i vagina són el mateix?


No, la vulva és el que es veu “per fora”, mentre que la vagina és més interna. La vulva està formada pels llavis majors i menors, la part exterior del clítoris, l’orifici de la uretra i l’orifici de la vagina. Per la seva banda, la vagina és el conducte format per parets fibromusculars que va de l’úter a la vulva.
Season 6 No GIF by Friends

Com són uns llavis genitals “normals”?


No hi ha uns llavis normals o no normals. Cadascú té uns genitals únics i, per tant, no ens hem de comparar. N'hi ha que tenen els llavis inferiors més grans que els superiors, n'hi ha que els tenen molt curts, n'hi ha que tenen el clítoris fora el caputxó, i n'hi ha que no, n'hi ha que tenen la vulva ben tancada i n'hi ha que no...A allvulvasarebeautiful es poden trobar diversos exemples de genitals que mostren la diversitat d’aquesta part del cos.

Se’m pot tancar la vagina?


No. Hi ha persones que creuen que la vagina “es tanca” quan fa molt temps que no tenen relacions. És cert que després d’un temps sense fer-ho la penetració pot costar, però no es tracta d’una raó anatòmica, sinó mental. Quan es tornen a tenir relacions al cap d’uns mesos o anys sense haver practicat sexe, s’acostuma a estar nerviós i poc concentrat en el moment i això fa que hi hagi menys lubricació i, per tant, més problemes en la penetració.
sexy make love GIF

Com m’he de rentar els genitals?


La vagina es neteja sola. Té un procés propi d'autoneteja gràcies a les substàncies de la mucosa vaginal i de la microflora. És per això, que es recomana rentar-la amb sabons neutres, molt suaus o només amb aigua: d'aquesta manera no alterem el seu propi "ecosistema".

El que menjo pot afectar la seva olor?


Sí. Algun cop potser has notat que les teves parts íntimes feien una olor diferent. Això es pot deure al fet d'haver menjat determinats aliments, com ara ceba o espàrrecs. Cal dir, però, que si sents una olor molt forta durant diversos dies, el millor és que acudeixis a un ginecòleg, perquè podria tractar-se d'una infecció.

Depilar-se les parts íntimes és dolent?


Depilar-se els genitals no té cap benefici per a la salut. "L'únic positiu és que redueix el risc de tenir polls en la zona púbica", assegura la doctora Luisa Dillner. L'experta explica que eliminar els pèls de les parts íntimes "augmenta el risc de tenir infeccions pels petits talls que es produeixen" i deixa "el pubis indefens". Sigui com sigui, si es volen eliminar els pèls és important seguir aquests consells:
1. Depilar-se després d'haver-se dutxat. Així els fol·licles estan més "tous".
2. No reutilitzar gaires vegades la mateixa maquineta d'afaitar i no compartir-la amb altres persones.
3. Fer servir sabó sense perfum o gel íntim i depilar-se en la direcció del pèl, no en contra, per tal d'evitar l'abrasió.
4. Parlar amb un professional si sorgeix algun problema o notem molèsties
Hot Wax Reaction GIF by Paxeros


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: