Logotip de Adolescents.cat

Una adolescent catalana, sexualitzada a Youtube: així ha denunciat el seu cas

per Redacció, el 13 de desembre de 2021 a les 09:27
Youtube esborra imatges piratejades de pel·lícules i de partits de futbol, ara bé, no actua igual quan se sexualitzen noies menors d’edat. L’esportista Clara F. és un exemple de la normativa discriminatòria d’aquesta plataforma. Va començar a destacar en salt de perxa des que era petita: guanyava gairebé totes les competicions, batia rècords… Tot va canviar, però, quan durant el confinament la seva imatge es va fer viral. 

Segons expliquen a TV3, un youtuber havia aprofitat imatges dels seus salts per sexualitzar el seu cos. Els que veien els vídeos eren homes i això feia que Youtube recomanés les imatges encara a més usuaris i cada hora augmentessin les visites. 

La Clara durant l'entrevista amb Tv3.Foto: TV3



La Clara, que llavors tenia 16 anys, ha explicat a TV3 que es va trobar comentaris a Instagram: "Coses que em ferien, opinions del meu cos." Cada dia tenia 30.000 seguidors nous i cada dia sortien nous vídeos.


Tot allò la va afectar i va començar a tenir ansietat. Quan anava a les competicions no podia concentrar-se perquè estava pendent de si l’estaven gravant, fotografiant… Malgrat tot, Youtube no va eliminar els vídeos ni va emprendre cap acció, ja que segons la plataforma les imatges no incomplien les normes.

Per tal de fer front a la situació, la Clara va decidir anar al psicòleg i assegura que fer teràpia l’ha ajudada molt. Dit això, ens sembla indignant que Youtube no fes absolutament res i que es protegeixi tan poc la intimitat, sobretot la dels i els menors d’edat.

 Aquí podeu veure el vídeo de TV3 de la Clara denunciant el seu cas



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: