Logotip de Adolescents.cat

Es sa tenir relacions sexuals amb un amic o amiga?

per Adolescents.cat, el 28 de novembre de 2021 a les 08:07
En els últims anys hem normalitzat molt el sexe entre amics/amigues. I, és sa tenir relacions sexuals amb persones amb qui mantenim una amistat?

Doncs bé, com asseguren els experts, depèn molt de cada cas. De fet, la sexualitat es construeix i canvia al llarg de la vida en funció de diferents factors. En el cas que et plantegis tenir relacions sexuals amb una amistat has de saber que es recomana no implicar-se més del compte emocionalment i considerar sempre l’amistat com una prioritat. Alhora és molt important comunicar-se en tot moment i parlar dels sentiments que es puguin anar despertant.


Els beneficis de tenir sexe amb una amistat



Contribueix al desenvolupament i autoconeixement personal

Ens permet experimentar sexualment amb una persona amb la que tenim confiança
Ens pot fer sentir empoderats/des per la relació de confiança
Ens ajuda a aprendre a negociar, comunicar-nos i treballar l’empatia
El respecte i la responsabilitat poden potenciar el vincle

Inconvenients de tenir sexe amb una amistat



Si hi ha hagut ferides prèvies en la relació, les pot agreujar
Si una de les dues persones s’enamora i l’altra no, pot trencar-se la relació
Depenent de la intel·ligència emocional de les dues parts, pot ser que la relació que ens donava seguretat de cop es torni hostil
Poden apareixer malestars i incomoditats en el grup d’amistats

Així doncs si decideixes compartir sexualitat amb una amistat has de tenir en compte que les dues parts heu de tenir les coses clares i sobretot tenir presents sempre el respecte, la comunicació assertiva, l’empatia, la sinceritat i la responsabilitat.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: