Logotip de Adolescents.cat

Els 4 tipus de relacions amoroses més comuns i com diferenciar-los

per Adolescents.cat, el 19 de novembre de 2021 a les 08:31
Els experts i expertes de la psicologia distingeixen quatre grans tipus de relacions de parella. En primer lloc la relació sana (la ideal), la insana, la depenent i la buida. En aquest article te les expliquem perquè sàpigues diferenciar-les ara i en el futur:

1. Relació sana



Els dos membres de la relació tenen les seves pròpies vides individuals (àrea professional o d’estudis, àrea d’oci i interessos particulars, àrea de relacions socials…) i alhora també existeixen àrees compartides. D’aquesta manera es comparteix temps de qualitat i es cuida la relació però també es respecta la independència de cadascú. L’equilibri, el respecte i la comunicació son les claus de les relacions sanes.

2. Relació insana



Els membres de la parella no tenen àrees individuals, així que la relació ocupa la totalitat del temps de les dues persones, oblidant i deixant de cuidar la resta d’àmbits personals. Alhora hi ha un desequilibri.

3. Relació depenent



En aquestes relacions una de les dues persones domina i l’altra és submissa. La persona depenent té una dedicació exclusiva a la relació mentre que l’altra part sí que disposa d’àmbits personals independents. Aquesta desigualtat evident desenvolupa inseguretat, autoestima baixa, gelosia, conflictes i tensions.

4. Relació buida



En aquestes relacions hi ha tanta independència que no hi ha àmbits compartits i per tant no es cuida la relació.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: