Logotip de Adolescents.cat

4 trucs per superar la mandra i ser més eficient en els estudis

per Redacció, el 22 de novembre de 2021 a les 12:39
Us portem alguns consells que us poden ajudar a centrar-vos i a superar el nerviosisme i la mandra. Les pautes que llegireu a continuació són de la professora universitària Barbara Oakley i han estat recollies per El País:

 


Versió sense playbuzz

1. Identificar el que us desconcentra
Si esteu fent feina de l'institut o la universitat i us distraieu amb facilitat, intenteu detectar que és el que us fa perdre la concentració. El mòbil? La música? La televisió? Si és alguna d'aquestes coses, l'experta us recomana allunyar-les de vosaltres mentre estigueu estudiant o realitzant tasques. Si per altra banda, no aconseguiu centrar-vos perquè no deixeu de pensar en temes que no tenen res a veure amb el que esteu fent, pareu un moment i feu alguns exercicis de relaxació. Això us ajudarà a alliberar tensions i a aclarir la ment. Aquí trobareu apps que us poden anar bé.

2. Creeu una nova rutina
Si la rutina que heu establert no us funciona, creeu-ne una de nova. Per exemple, si us lleveu, esmorzeu i el primer que feu és posar-vos a estudiar, intenteu modificar alguns hàbits. Podeu provar de fer exercici físic abans de començar a fer feina o fer una breu sessió de ioga. D'altra també, també podeu intentar estudiar en una altra habitació de la casa en la qual estigueu còmodes. L'important és seguir unes pautes determinades i que el nostre cervell s'acostumi a la rutina que l'indiquem. 

3. Recompenseu-vos per la feina feta
Pot semblar un detall sense importància, però recompensar el nostre cervell amb estímuls positius, ens ajuda a ser més eficients. Així doncs, fixeu-vos uns objectius i poseu-vos una recompensa que us motivi. Per exemple: si acabo aquests deures en menys de dues hores, podré mirar-me un capítol de la sèrie que estic veient abans de dinar.

4. Creieu en vosaltres mateixos
Som capaços d'estimular el cervell fitxant-nos reptes i objectius. Per tant, si ens creiem que podem d'assolir un propòsit en un determinat temps i ens hi posem de debò, serem molt més eficients que si no ho fem. Així doncs, busquem finalitats.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: