Logotip de Adolescents.cat

On va a parar la roba que no s'utilitza?

per Redacció, el 10 de novembre de 2021 a les 09:05
De mitjana es calcula que cada mes comprem almenys una peça de roba nova. Renovem l'armari amb més freqüència de la necessària i llencem peces que realment encara podríem utilitzar. Aquest fenomen es coneix com a "fast fashion" i té conseqüències molt negatives pel nostre planeta. 

De fet, l'ONU ha qualificat d'"emergència mediambiental" el seu impacte en el nostre entorn i salut. I és que la indústria del "fast fashion, dedicada a la fabricació de roba, és una de les més contaminants a escalta mundial. I és que no només es contamina durant els processos de fabricació, sinó que el problema va més enllà.


Es calcula que el 50% de la roba acaba a les escombraries en menys d'un any. És a dir, cada any es llancen 12,8 milions de tones de roba. Gran part d’aquesta roba “descartada” va a parar a països de l’Amèrica Llatina o de l’Àfrica on es destina a la venda de segona mà. Però les 39.000 tones de residus tèxtils que no s'arriben a vendre acaben llençades en espais naturals, com el desert d’Atacama, tal com explica el 3/24.

Cal dir que la descomposició de la roba s'allarga desenes d'anys i deixa residus a l'aire i a les capes freàtiques. És per tot plegat que les Nacions Unides han situat la indústria de la moda com la segona més contaminant del món. La veritat és que les imatges que podeu veure a continuació generen molta tristesa.




Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: