Logotip de Adolescents.cat

6 coses que pots fer per conèixer-te millor i estimar-te més

per Adolescents.cat, el 14 de novembre de 2021 a les 08:40
La majoria de persones els costa molt parlar sobre elles mateixes i és que ningú ens ha explicat mai res sobre la importància de l'autoconeixement. Conèixer-nos bé ens permet tenir una vida més alineada amb la nostra manera de ser, aprendre a gestionar les nostres emocions, potenciar les nostres qualitats i anar millorant el que no ens agrada tant.

Et compartim 6 eines que t'ajudaran molt a potenciar el teu autoconeixement:


1. Escriu un diari emocional


Escriure un diari és una de les millors maneres de conèixer-nos, posar consciència en tot el que ens passa, en les nostres actituds, creences, sentiments, emocions… És de les eines i hàbits que més et poden ajudar a gestionar les emocions, guanyar qualitat de vida i tenir més autoconeixement.


2. Anota les teves qualitats i també els teus defectes


Si ara et demanessin 5 qualitats i 5 defectes que tens, sabries respondre-ho? Hi ha poques persones que saben al 100% les seves qualitats i defectes perquè no hi reflexionem.

No tinguis pressa per conèixer-te ja, la vida és un camí d’autoconeixement, però pots començar fent una llista de les teves qualitats i defectes per tenir-ho present.

3. Demana-li a algú que et descrigui


A vegades pensem que els altres ens veuen igual que com ens percebem a nosaltres mateixos/es, però poques vegades és així. Demana a una o vàries persones del teu entorn que et descriguin i veuràs parts de tu que potser no veies o t’adonaràs del que projectes cap a fora.

4. No permetis que ningú et digui què ets o quin és el teu objectiu


Moltes persones es prenen la llibertat de dir-nos el que ens “convé” sense que els ho haguem demanat ni que tinguin raó. Encara que la intenció d’aquestes persones sigui ajudar-nos, ets tu qui ha de prendre les decisions. Escolta el que et diguin, és clar, però valora-ho tot, escolta el teu cor i decideix per tu mateix/a, així aniràs fent un camí més alineat a la teva manera de ser i no per satisfer els altres.

5. Fes ioga o altres activitats físiques


L’esport és perfecte per sentir-nos bé física i mentalment, però activitats físiques com el ioga fan que aprenguem a respirar, a calmar la nostra ment, a fer introspecció, a sentir parts del cos que no sabies ni que tenies i a treballar la paciència i la persistència.

6. Teràpia psicòloga


Tothom hauria d’anar a teràpia psicològica en algun o alguns moments de la vida. Ens ajuda molt a gestionar les emocions, a entendre com som, com reaccionem, què esperem de la vida, etc. I tot això acompanyats/des per una persona que no ens jutjarà i que ens anirà donant eines per anar millorant.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: