Logotip de Adolescents.cat

Així és l'estafa de TikTok que cada cop afecta més usuaris

per Redacció, el 5 de novembre de 2021 a les 11:31
TikTok s’està convertint en una de les xarxes socials preferides pels ciberdelinqüents. Una de les últimes estafes que s’ha detectat a la xarxa social és la d’aconseguir diners a través d’una identitat falsa.

Es tracta d'una estafa relativament senzilla d'executar: l'estafador agafa un vídeo realitzat per un famós i el reprodueix en un canal propi en el qual fingeix ser aquesta persona. Així doncs, demana donacions als seus seguidors fent-se passar per una celebrity.


La manera que tenen els estafadors de convertir el seu engany en una activitat lucrativa és sol·licitant a les seves víctimes que els enviïn regals virtuals, que ells després poden canviar per diners reals seguint la política de TikTok.

Que els artistes i famosos de TikTok demanin regals virtuals als seus seguidors és bastant habitual, i a canvi els ofereixen accés privilegiat com per exemple una conversa privada o participar en viu en el vídeo que s'està retransmetent.

Random - Dancing On My Own // Billie Eilish - Wattpad
Billie Eilish, l'actor Dwayne “La Roca” Johnson i Charli D’Amelio són alguns dels famosos als quals han suplantat la identitat per estafar usuaris. Així doncs, cal anar amb compte a l’hora de fer servir els diners a través d’aquesta xarxa.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: