Logotip de Adolescents.cat

TEST Saps reconèixer el «Male gaze»?

per Adolescents.cat, el 3 de novembre de 2021 a les 06:00
El terme "male gaze" es refereix a la representació dels personatges segons la mirada tradicional masculina heterosexual. Aquesta visió ha afectat als personatges de sèries i pel·lícules durant molts anys.
 

El "male gaze" afecta especialment als personatges femenins. Les dones acostumen a presentar-se com a objectes sexuals i això es tradueix en personatges menys profunds que els dels homes, però també en plans de les càmeres on se les sexualitza. Un exemple? Pensem en Harley Quinn. El personatge de Margot Robbie va agradar tant a l'audiència que es va fer una segona entrega centrada només en ella. A Suicide Squad, no només se la presenta com una dona completament dependent del Joker, sinó que les seves escenes més famoses estan molt marcades pel "male gaze".

via GIPHY

Al contrari, la sequela Birds of Prey, està dirigida per Cathy Yan, una directora que no només ens presenta a una nova Harley molt més empoderada, sinó que elimina totes les escenes sexualitzadores. No importa que Harley Quinn sigui sexy, el que importa és la seva història.

Aquest biaix, però, afecta també als homes, ja que se solen presentar com a homes atractius aquells que són musculosos i amb abdominals marcats. Els personatges masculins que no tenen "male gaze", en canvi, mostren que hi ha coses més importants que el físic. L'exemple més gran són els homes escrits per l'autora Jane Austen, com el Sr. Darcy, amb una sensibilitat que ha triomfat entre el públic.

Pots reconèixer si aquests personatges tenen male o female gaze?

 
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: