Logotip de Adolescents.cat

Possibles canvis a Batxillerat

per Redacció, el 28 d'octubre de 2021 a les 10:15
El Batxillerat es podrà allargar un curs més, és a dir fer-lo en tres anys, en determinades circumstàncies, i es podrà anar a la Selectivitat amb una assignatura suspesa. A més a més, les modalitats de Batxillerat s’ampliaran a cinc i hi haurà més assignatures.

Així ho recull l'esborrany del decret que el Ministeri d'Educació ha preparat i enviarà a les comunitats autònomes. Cal dir, que a Catalunya l’educació és competència de la Generalitat, així que és el govern català qui decidirà els canvis que es fan.

De moment, però, us recordem els canvis que proposa el govern espanyol i que El País va avançar fa unes setmanes.

 


Versió sense playbuzz
Canvis en l'ESO 
La gran novetat és l'assignatura de Formació i orientació personal i professional, que es farà a 4rt d'ESO i serà opcional pels alumnes. La matèria està basada en disciplines com la psicologia i la sociologia i el seu objectiu principal és que l'estudiant desenvolupi habilitats orientades a l'àmbit personal que li puguin servir també en la seva carrera professional.

També hi haurà una altra assignatura anomenada Tecnologia i Digitalització que es farà segurament 3r d'ESO i que a 4t es dividirà en dues optatives: per una banda Tecnologia i per una altra Digitalització. 

Finalment, s'implantarà l'assignatura de Valors Cívics i Ètics, tal com ja s'havia anunciat.

Canvis en l'assignatura de Filosofia 
Filosofia deixa d'aparèixer com a optativa a 4t d'ESO, tot i que dependrà de les comunitats autònomes el fet d'oferir-lo o no. Ara bé, aquesta assignatura es reforçarà a Batxillerat. La matèria seguirà, com ara, sent obligatòria a primer i passarà a ser-ho també a segon sota el nom d'Història de la Filosofia. 

Canvis a Batxillerat 
De les modalitats actuals es passarà a cinc: Ciències i tecnologia; Humanitats i ciències socials; Arts en branca de Música i arts escèniques; Arts en branca d'Arts plàstiques, imatge i disseny, i l'anomenat Batxillerat General. 

El Batxillerat General està pensat per a alumnes que als 16 anys, quan han de triar branca, no volen escollir un camí massa concret perquè encara tenen dubtes. És per això que hi haurà assignatures de l'humanístic, però també del científic com ara matemàtiques. 

Canvis en l'assignatura de Matemàtiques 
Els alumnes que triïn el batxillerat de Ciències i Tecnologia podran triar, a més de les anomenades Matemàtiques II, orientades a estudis tecnològics o purament científics, un segon tipus: Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials II, en el qual tindrà "més pes l'anàlisi i interpretació de dades", segons avança El País. 

Una altra novetat és que en el Batxillerat d'Humanitats i Ciències Socials, els alumnes no hauran de triar entre Llatí o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, sinó que podran triar-les totes dues, una com a obligatòria i l'altra com a optativa. 

Canvis en les assignatures de Ciències ambientals i Dibuix tècnic 
En el Batxillerat de Ciències i Tecnologia, les assignatures fins ara anomenades Biologia i Geologia passaran a ser "Ciències ambientals" i tindran un enfocament més centrat en el "desenvolupament sostenible".

D'altra banda, l'assignatura de Dibuix tècnic tindrà dues versions: una més orientada als alumnes que vulguin realitzar estudis relacionats amb la tecnologia i l'arquitectura, i una altra anomenada Dibuix tècnic aplicat a les arts plàstiques més centrada en l'àmbit artístic.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: