Logotip de Adolescents.cat

Alerta de la policia: utilitzen aquestes targetes de «El juego del calamar» per robar-te

per Albert Vilanova, el 26 d'octubre de 2021 a les 16:04
El món de les estafes no s'atura. Els delinqüents exploten totes les eines tecnològiques que tenen a l'abast per atacar les víctimes, i en El juego del calamar hi han vist una bona oportunitat per enganyar més gent, aprofitant la tirada de la sèrie més vista de la història de Netflix.

Una de les icones de la ficció coreana és la targeta que reben els ciutadans seleccionats, amb un triangle, una rodona i un quadrat dibuixats. A l'altra cara hi ha un número de telèfon, al qual han de trucar per trobar-se en un punt determinat i accedir a les proves que els han de conduir a guanyar una fortuna i solucionar els seus problemes econòmics.


El cas és que, tal com ha alertat la policia espanyola a les xarxes socials, han aparegut targetes com les de El juego del calamar per diferents carrers d'arreu. A l'altra cara, però, no hi ha un número de telèfon, sinó que hi ha un codi QR. Això encara la fa més enigmàtica i empeny les víctimes a passar-lo al mòbil per veure què amaga.
Aquí hi ha la trampa, ja que el codi condueix a una pàgina infecciosa que posa en risc el dispositiu i permet que els estafadors tinguin accés a les dades del mòbil, de la qual cosa en treuen informació personal i diners. Així, convé no passar codis QR que no tinguin un origen clar.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: