Logotip de Adolescents.cat

El curiós retoc estètic que cada cop es fa més gent: en què consisteix i quins riscos hi ha

per Redacció, el 26 d'octubre de 2021 a les 10:57
Les operacions estètiques van en augment i una de les que més ha incrementat en els últims anys és la Dimpleplastia. Aquesta operació consisteix a realitzar dues incisions a l'interior de la boca a banda i banda de la cara per a marcar de manera artificial els clotets – coneguts per molta gent com a hoyuelos-. 

Ara bé, cal deixar clar que hi ha certes diferències entre els clotets naturals i els artificials. Els primers són un tret genètic i es noten especialment quan les persones riuen. S'estima que només un 20% de la població en té. En el cas dels clotets operats, si la intervenció no es realitza adequadament, la presència dels clotets pot ser permanent. És a dir, seran visibles tant si s’està amb posat seriós com si se somriu.


 

I és que es tracta d'una operació que pot semblar senzilla, però que pot tenir complicacions. A banda de l'artificialitat, com ara que els clotets quedin asimètrics o desproporcionats, existeixen altres riscos. En els casos més greus poden quedar seqüeles irreversibles, com cicatrius que poden afectar el contorn de l'expressió facial de manera permanent.

D'on ha sorgit aquesta tendència?

 
El cert és que els clotets estan de moda des de fa anys…de fet des del segle passat. El 1936 una dona anomenada Isabella Gilbert de Rochester (Nova York) ja va presentar una màquina per a marcar els clotets. Un filferro s'estrenyia a l'altura dels pòmuls, pressionant així sobre les galtes i formant aquests "sots". Per sort, el dispositiu no va tenir gaire èxit i es va retirar del mercat en ser considerat  perjudicial per a la salut.
 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: