Logotip de Adolescents.cat

6 coses que no sabies sobre «El juego del calamar», la sèrie de moda de Netflix

per Redacció, el 1 d'octubre de 2021 a les 12:45
El juego del calamar està a punt de convertir-se en una de les sèries amb més èxit de Netflix. De fet, si no l’heu vista, gairebé segur que n’heu sentit parlar o heu vist vídeos a TikTok relacionats amb aquesta ficció.

És per això que avui hem decidit fer un rànquing amb algunes curiositats que potser no sabíeu. Abans, però, expliquem una mica de què va per aquelles persones que no ho sàpiguen.

La sèrie se centra en un grup d’individus amb problemes econòmics que accepten una estranya invitació per jugar a jocs infantils. El premi és temptador, però el que no saben és que els jocs són letals. Un cop dins, ja no hi ha marxa enrere.

 


Versió sense playbuzz
La sèrie fa anys que es va crear
Hwang Dong-hyuk, el director, va crear la sèrie l'any 2008, però gairebé ningú li volia produir pel seu contingut violent. Finalment, però, Netflix va acceptar fer-ho i ara és una de les ficcions més vistes arreu del món

Havia de tenir un nom diferent
Al principi, la història s’havia de dir ‘Round Six’ (Ronda de Sis), en referència al nombre de proves que han de realitzar els participants. Al final, però, van decidir posar-li “El juego del calamar”, que és el nom d’un popular joc infantil dels anys 70. De fet, les figures geomètriques que hi apareixen provenen d’aquest joc.

Realisme
El director va voler que gran part del decorat i dels actors fossin reals i no recreats amb ordinador, per tal de donar realisme a la sèrie. Així doncs, sí, els més de 400 jugadors que apareixen són persones de carn i ossos. El càsting, evidentment, els va portar moltíssima feina.

Les cançons
Tot i que la sèrie és indicada només per a majors d’edat, degut a les escenes violentes que conté, la majoria de les seves cançons són temes infantils de
de Corea del Sud molt populars entre els anys 70 i 90.

La nina
Un dels elements més representatius de la sèrie és la nina gegant. El seu disseny està basat en Young Hee, una il·lustració dels llibres de text per a educació bàsica a Corea del Sud.

Inspiració
Per crear la sère Dong-hyuk Hwang es va inspirar en les històries dels còmics manga que tracten sobre la supervivència, un subgènere del qual l’autor s’ha declarat fan.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: