Logotip de Adolescents.cat

La teoria del «cigne negre» que prediu quan serà la pròxima catàstrofe mundial

per Redacció, el 16 de setembre de 2021 a les 12:53
Tenen alguna cosa en comú els atemptats a les Torres Bessones de l'11 de setembre del 2001 i la crisi econòmica del 2008? Sí, tots dos són considerats "cignes negres". 

Què són el "cignes negres"? Aquest és el nom que es fa servir per anomenar successos inesperats i que tenen un fort impacte en l'economia i la societat. La "teoria del cigne negre" va ser desenvolupada pel professor i escriptor Nassim Taleb el 2007. Segons ell, aquestes són les 3 característiques que ha de complir un fet per ser catalogat com a "cigne negre": 

- Ha de ser un fet imprevist i atípic. 
- Ha de tenir un fort impacte en l'economia i la societat. 
- Ha de tenir predictibilitat retrospectiva, és a dir, tot i ser un fet imprevist, s'han de poder analitzar les raons per les quals ha tingut lloc o com es podria haver evitat.

Ok, molt bé, i tot això per a què serveix? Doncs un grup de científics de la Universitat de Stanford, els Estats Units, ha agafat aquesta teoria com a exemple per a intentar predir l'impredictible. És a dir, per intentar endevinar quins "cignes negres" poden passar en un futur i quan. 

wow GIFs - Primo GIF - Latest Animated GIFs
I com ho faran? A través d'un mètode de pronòstic que han elaborat analitzant estudis i successos que han passat en els últims anys. Ara per ara han aplicat el seu mètode a la Borsa i asseguren que han pogut predir certs canvis en l'economia de manera precisa. Caldrà veure si també poden endevinar possibles catàstrofes. 

De moment, la següent data per la "fi del món" –ja sabeu que cada any hi ha noves teories- se situa l'octubre del 2022, quan es preveu que el cometa Encke, de grans dimensions, impacti contra la Terra.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: