Logotip de Adolescents.cat

Què és la imaginació vívida i com ens pot ajudar a aconseguir els nostres objectius

per Redacció, el 8 de setembre de 2021 a les 10:16
Sempre s'ha dit que la imaginació és poderosa i és veritat. De fet ens pot servir per aconseguir els nostres objectius. Així ho explica a Psychology Today l'atleta Christopher Bergland, qui va batre un rècord Guinness en completar la carrera més llarga de la història: 246 quilòmetres de recorregut. 

A banda de l'entrenament físic, l'esportista assegura que uns dels mètodes que més el va ajudar va ser la imaginació vívida. I en què consisteix? Doncs en crear-nos imatges mentals realistes en què ens visualitzem complint els nostres objectius. De fet, fins i tot s'estan creant entrenaments específics basats en la imaginació vívida. 


Total Eye Concentrate Miniaturas Clarins GIFs - Get the best GIF on GIPHY
Un dels més coneguts és el que han desenvolupat els investigadors de la Universitat de Playmouth Jackie Andrade i John May. S'anomena "Entrenament d'Imatges Funcionals" (FIT) i utilitza exercissis d'imaginació personalitzats que augmenten la motivació i ajuden a assolir metes concretes. 


Segons els investigadors, el FIT no és un entrenament temporal, ja que el seu objectiu és que les persones que el practiquen l'incorporin en el seu dia a dia. És per això que al principi es practica amb imatges quotidianes fins que es converteix en un hàbit cognitiu. 

Si voleu practicar el FIT, el més important no és que us visualitzeu complint un dels vostres objectius, sinó que noteu com us sentiríeu. Per exemple, si la vostra meta és entrar a una determinada carrera universitària, centreu-vos en les sensacions que us produiria aconseguir-ho i visualitzeu-vos tenint-les. A la web de la Universitat de Playmouth podreu trobar més informació.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: