Des de fa mesos estem veient a Instagram un “boom” de clíniques que ofereixen tractaments d'
àcid hialurònic, un
component que ja tenim integrat al nostre cos, però que actualment s'utilitza per a retocs estètics.
Si ens posem científics, aquest element s’anomena PÒLISACÀRID, i es troba de manera natural a la
pell. Sobretot en les zones d’articulacions i estructures cartilaginoses.
Les seves aplicacions en estètica són múltiples, però es poden dividir principalment en dos grans grups:
l'àcid hialurònic per hidratar i l'àcid hialurònic per donar volum.
Així ho explica a Talva el doctor Jaime Tufet. Segons l'expert cada vegada hi ha més demanda i cada vegada són més joves les persones que entren a la seva clínica. Si abans, els retocs
estètics solien començar a partir dels 40-50, ara la franja és de 20 a 35!
És per això que el doctor alerta dels possibles efectes secundaris d'aquest tipus de retocs."
Cal ser conscients que els tractaments que et fas els primers 5 anys de joventut poden influir en el teu aspecte definitiu la resta de la teva vida. El que facis als 30 pot repercutir en el rostre dels 40. I pot ser que t'agradi. O no", assegura.
I és que, molts cops ens oblidem de l'empremta estètica, és a dir, de les conseqüències a llarg termini de sotmetre's a certes operacions o tractaments. Jaime Trufet explica que, si bé l'àcid hialurònic no té efectes negatius per a la salut, s'ha de tenir en compte que modifica el nostre aspecte, sobretot aquell que s'utilitza per a donar volum. "
Mai se'n va del tot. Si te n'has posat tres vegades als llavis el volum final dels mateixos serà un 10-15% superior en un futur. Perquè provoques un canvi definitiu per a la resta de la teva vida". I és que, com diu aquest doctor, s'està banalitzant la medicina estètica i s'està parlant molt poc dels efectes que pot tenir a llarg termini. Per això és necessari que els tinguem presents.