Logotip de Adolescents.cat

Així és la llei antiavortament que està generant indignació als EUA: els punts més polèmics

per Redacció, el 3 de setembre de 2021 a les 13:24
Polèmica als Estats Units. La llei que pràcticament prohibeix l'avortament a Texas ja està en vigor, després que el Tribunal Suprem dels Estats Units decidís no frenar-la malgrat les queixes. 

La norma, que es coneix com a Senate Bill 8, és la llei antiavortament més restrictiva del país, ja que prohibeix avortar en gairebé qualsevol supòsit: no contempla excepcions ni en cas d'incest o violació. A més, queda prohibit interrompre l'embaràs a partir de la sisena setmana de gestació, un moment en què moltes dones encara no saben que estan embarassades. 


La llei ha provocat manifestacions al carrer i indignació a les xarxes socials. Diverses organitzacions s'hi ha posicionat en contra i asseguren que aquesta norma vulnera els drets de les dones. De fet, el president dels EUA, Joe Biden, ha assegurat que la llei "viola el dret constitucional" i ha promès que defensarà al dret a l'avortament. 
 
Recordem que als Estats Units, cada un dels estats que conforma el país -com ara Texas - té certa sobirania i per tant pot dictar les seves pròpies lleis. 

Denuncies a qui vulgui avortar 
A més a més, la controvertida llei també permet a qualsevol ciutadà presentar denúncies contra qualsevol persona que ajudi una embarassada a avortar saltant-se la prohibició. 

Però això no és tot, sinó que a més a més "premia" els ciutadans que posin la denúncia. I és que, les persones que guanyin aquestes demandes als tribunals podrien rebre compensacions de fins a 10.000 dòlars.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: