Logotip de Adolescents.cat

Deixaran d'emetre aquesta sèrie infantil després de ser acusada de promoure la violència sexual

per Redacció, el 1 de setembre de 2021 a les 10:31
Tots i totes coneixem i hem sentit a parlar de Dragon Ball, una sèrie mítica per a moltes generacions que encara es continua emetent a canals d'arreu del món. Hi ha algunes plataformes, però, concretament Cartoon Network, que deixaran d'emetre-la d'aquí poc. 

El motiu? La denuncia imposada pel Ministeri de les Dones, les Polítiques de Gènere i Diversitat Sexual de la Província de Buenos Aires. Aquest departament ha presentat una queixa formal contra la sèrie en considerar que es normalitzen situacions de violència sexual i és per això que ha demanat que s'elimini de la programació televisiva. 


La denúncia es deu a un capítol específic en el qual es pot observar com el personatge del Mestre Roshi (conegut com a Follet Tortuga) li demana a un dels seus alumnes -menor d'edat- que es converteixi en una " joveneta" per intentar superar la seva "atracció incontrolable" cap a les dones. Un cop transformat en dona, es pot veure com el Mestre Roshi porta l'alumne a una habitació de manera forçada, mentre el personatge exigeix a crits ser alliberat. 

No és la primera vegada que la sèrie genera polèmica. Aquest 2021 la televisió valenciana es va negar a tornar a emetre-la en considerar que contenia escenes sexistes i que anava en contra de certs codis de valor i infantils.


De fet, hi ha molts moments en què el Mestre Roshi fa comentaris sobre els cossos de les dones i les tracta com a objectes, tal com es pot veure en aquest vídeo.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: