Logotip de Adolescents.cat

Adolescents catalanes ens expliquen casos d'assetjament que han patit a la platja

per Redacció, el 31 d'agost de 2021 a les 09:23
Una de cada quatre dones ha estat víctima d'assetjament a la platja. Així ho revela una enquesta feta per YouGov i publicada aquest estiu. Segons l'estudi, els tipus d'assetjament més freqüents són els comentaris intrusius, les mirades incòmodes i persistents i també els insults. 

De fet, la majoria de les enquestades asseguren haver-se sentit observades i jutjades pel seu físic. En aquest sentit, el grup més afectat, és el que va dels 18 als 24 anys: un 50% de noies d'aquesta edat assegura haver patit assetjament. És per això que us hem volgut preguntar a través d'Instagram la vostra experiència. 

Cal conscienciar sobre aquestes situacions per visibilitzar-les i eliminar-les. Us deixem amb alguns dels comentaris que ens heu fet arribar:

 


Versió sense playbuzz
Vaig anar a la platja amb unes amigues, teníem 14 anys, i un home que teníem al darrere es va començar a masturbar. 

Jo i una amiga, 15 i 17 anys, vam anar a la platja a banyar-nos de nit i uns homes, d'uns 40 anys més o menys, ens van començar a mirar descaradament. Ens van preguntar si volíem cervesa i els hi vam dir que no. Després tabac, també els hi vam dir que no. Vam acabar marxant perquè estàvem incòmodes. No paraven de mirar-nos i dir-nos coses. 

Estava fent topless i un tio em va demanar una foto de les meves tetes. 

A mi, a una amiga meva i a una noia a la qual no coneixíem, un noi ens va tocar el cul a les 3 amb l'excusa que s'havia entrebancat. 

Estar amb les amigues a les dutxes, traient-te la sorra, i que quan passi un noi pel costat, et toqui el cul o et faci comentaris tipus "estàs tremenda" o coses així. 

Una vegada uns nois ens van demanar l'insta. Com que els ignoràvem, ens van començar a llançar pedres. Vam haver de marxar. 

Fent topless una vegada un home em va fer una foto als pits i vaig haver de demanar-li que l'esborrés. 

Estàvem jugant a vòlei amb unes amigues i uns tios que jugaven a futbol no paraven de mirar-nos i dir-nos coses i fer-nos comentaris sobre el nostre cos. Vam deixar de jugar. 

Un cop em van començar a xiular i després em van dir que estaria millor si tingués més corbes. 

Estava a una cala amb una amiga i just quan vam posar la tovallola un home es va canviar de lloc i es va posar darrere nostre. Quan vaig sortir de l'aigua m'estava mirant descaradament mentre es tocava les seves parts íntimes. Vaig fer sortir la meva amiga de l'aigua i l'home va parar. Però després va fer el mateix mirant-nos els pits.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: