Logotip de Adolescents.cat

Ets una persona perfeccionista?

per Redacció, el 31 d'agost de 2021 a les 09:04
El perfeccionisme, sovint, s'ha tractat com una característica de personalitat positiva perquè s'ha relacionat amb l'eficiència i els bons resultats. Ara bé, el cert és que també té una cara fosca. De fet, les persones perfeccionistes acostumen a fixar-se objectius pràcticament inassolibles i a més volen aconseguir-los sense cometre cap error. 

Això els pot conduir a la frustració i augmentar les seves inseguretats, ja que els costa gestionar els imprevists i les decepcions. Segons els experts, aquestes són les característiques principals de les persones perfeccionistes: 

 


Gestionar aquests tipus de comportaments i pensaments no és senzill i de vegades fa falta suport psicològic. Hi ha alguns consells, però, que poden ajudar a "domar" el perfeccionisme. El primer de tots és deixar de banda la comparació, ja que intentar ser o actuar com els altres només ens generarà malestar. 

Es recomana practicar l'atenció plena, centrar-se 100% en un mateix i en allò que està fent, i intentar abandonar els autojudicis negatius. La clau és adonar-se que un esforç pot valer la pena fins i tot si les coses no han sortit com volíem.

Versió sense playbuzz:
Les característiques de les persones perfeccionistes

Treballen pensant en no cometre cap error.
Són molt exigent amb ells/es mateixos/es i també amb els altres.
Els costa confiar en les capacitats i habilitats dels altres.
Els resulta difícil prendre decisions.
Els agrada tenir-ho tot controlat i es posen nerviosos quan no és així.
Els costa delegar feina i acostumen a fer més del que poden.
Es frustren amb facilitat i sovint estan insatisfets.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: