Logotip de Adolescents.cat

Realment, de quin dia a quin dia és cada signe de l'horòscop?

per Redacció, el 19 d'agost de 2021 a les 09:49
Les dates dels signes del zodíac van ser fixades fa més de 2.000 anys. En aquella època corresponien a la constel·lació d'estrelles que apareixia darrere del Sol el dia que un naixia. Segons aquesta classificació, hi ha 12 signes i aquestes són les seves dates;

Els signes clàssics


 Àries: 21 de març al 19 d'abril.
 Taure: 20 d'abril al 20 de maig.
 Bessons: 21 de maig al 20 de juny.
 Cranc: 21 de juny al 22 de juliol.
 Lleó: 23 de juliol al 22 d'agost.
 Verge: 23 d'agost al 22 de setembre.
 Balança: 23 de setembre al 22 d'octubre.
 Escorpí: 23 d'octubre al 21 de novembre.
 Sagitari: 22 de novembre al 21 de desembre.
 Capricorn: 22 de desembre al 19 de gener.
 Aquari: 20 de gener al 18 de febrer.
 Peixos: 19 de febrer al 20 de març.

Ofiuco, un nou signe


Els antics astrònoms, però, no van tenir en compte un efecte anomenat "precessió". Aquest fenomen, que passa cada 26.000 anys, provoca que la Terra "trontolli" a causa de la força de la gravetat de la Lluna i el Sol.

Per tant, el resultat de tot plegat és que des que els signes del zodíac es van fixar, les constel·lacions s'han mogut un mes. "Diguem que vas néixer a finals de gener. Això significa que el Sol hauria d'estar a la constel·lació d'Aquari, però no és així: el dia que vas néixer la constel·lació que estava rere el sol era Capricorn", explica l'astrònoma Radmila Topalovic a la BBC. 

I això no és tot. Resulta que el zodíac astronòmic conté 13 signes: els dotze que coneixem més un anomenat Ofiuco. Aquest va ser "ignorat" pels astròlegs perquè així podien dividir el recorregut de 360º del Sol d'una manera més senzilla: en 12 parts iguals, de 30º cada una.

Segons aquesta experta, aquestes són les verdaderes constel·lacions que es trobaven darrere el Sol el dia que vam arribar el món.

 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: