Logotip de Adolescents.cat

8 coses que has d'aprendre abans de fer els 20

per Redacció, el 31 de juliol de 2021 a les 06:00
A la plataforma Reddit podem trobar centenars de debats sobre tot tipus de temes: des de quines són les millors frases per lligar fins a quines són les coses que cal aprendre abans dels 20 anys. El cert és que alguns usuaris escriuen recomanacions basades en les seves experiències que val la pena tenir en compte. Avui us deixem amb diverses reflexions sobre allò que cal aprendre i interioritzar durant l'adolescència.


 


Versió sense playbuzz:
- T'equivocaràs molt. Ningú és perfecte i cal acceptar-ho. Si comets un error, no t'obsessionis ni tinguis por de tornar a provar-ho. Cada cop que caiem i ens aixequem, aprenem alguna cosa.

- No pots agradar tothom. No intentis caure bé a tothom perquè és impossible. De la mateixa manera que tu no connectes amb algunes persones, n'hi ha d'altres que no connecten amb tu. No perdis el temps amb elles.

- No guardis rancor. A tots ens han fet mal, però no perdonar no ajuda, més aviat al contrari. Aprèn a aparcar el rancor i viuràs més tranquil.

- No tinguis por a canviar de rumb. Si has pres una decisió, per exemple, fer una determinada carrera universitària, i veus que no t'agrada, no sentis que és un fracàs. Simplement prova una altra cosa. I és que, com més triguis a fer el pas, més difícil et serà.

- Tothom et pot ensenyar alguna cosa. Aprèn a escoltar i no et tanquis en banda. Les experiències dels altres també et poden servir a tu encara que no les hagis viscut en primera persona.

- No facis coses només perquè creus que les has de fer. La pressió social, les ganes de viure la vida al màxim, fan que de vegades fem coses que realment no ens vénen de gust i després ens n'acabem penedint. Per tant, millor pensar-s'ho dues vegades.

- Construeix amistats fortes. Diuen que un amic de veritat dura per tota la vida. Estima i ajuda aquelles persones que estan al teu costat en els moments bons i en els difícils i aprèn a apartar "les amistats tòxiques" que només et fan mal.

- Pensa en tu. Aprèn a estimar-te a tu mateix i acceptar-te tal com ets, encara que costi. Si no ho fas, et costarà estar bé amb els altres i prendre les decisions adequades.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: